Demmersweg 36, 7556 BN, Hengelo

Een bewakingscamera kiezen: zo doe je dat

Een bewakingscamera kiezen: zo doe je dat

Een bewakingscamera rondom je bedrijf en/of huis helpt je pand goed te beschermen. Het schrikt (potentiële) inbrekers af en werkt positief voor je gemoedsrust. Je ziet immers 24/7 wat er zich afspeelt en als er wat gaande is krijg je een melding en worden de beelden automatisch opgeslagen. Maar hoe kies je nu een bewakingscamera? Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een camerasysteem? Je leest ’t hier!

Wat is een bewakingscamera?

Een bewakingscamera is een camera waarmee je je eigendommen en/of pand in de gaten kunt houden, waar je ook bent. De meeste camerasystemen komen namelijk met een app, zodat je overal ter wereld (mits je een smartphone/laptop en internet hebt) live mee kunt kijken en opgenomen beelden terug kunt zien.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bewakingscamera?

Voordat je een bewakingscamera uitkiest, moet voor jezelf over een aantal zaken nadenken. Ook zul je wat keuzes moeten maken. In de checklist hieronder kun je zien waar je ’t beste op kunt letten. Advies nodig? Neem contact met ons op en onze beveiligingsadviseurs nemen de opties graag met je door!

 • Waar plaats je de camera? Kies afhankelijk daarvan het type camera dat je nodig hebt
  Het soort camera dat je nodig hebt, hangt af van waar je de camera wilt plaatsen. Als je er een ín je huis wilt hebben, zijn er veel opties voor (draadloze) bewakingscamera’s. Als je er een buiten je huis wilt, kun je denken aan een weerbestendige (draadloze) bewakingscamera of een videodeurbel/intercom.
 • Ga je voor een bewakingscamera op stroom of op accu?
  Het volgende punt waar je op kunt letten, is hoe de camera z’n voeding krijgt. Ga je voor een bewakingscamera op stroom, of kies je voor een variant op accu? Draadloze bewakingscamera’s draaien op accu’s die je zo nu en dan moet opladen. Videodeurbellen draaien doorgaans ook op accu’s, maar bij een aantal varianten kun je deze toch bedraden. Het voordeel hiervan is is dat je flexibel bent in wáár je de camera plaatst. Het enige waar je dan nog rekening mee moet houden, is hoever je internetverbinding reikt. Afhankelijk van de bewakingscamera of videodeurbel en hoe intensief je deze gebruikt, moet je hem wekelijks tot maandelijks of jaarlijks opladen.
  Met bewakingscamera’s die op vaste stroom werken heb je natuurlijk geen ‘gedoe’ met opladen, maar hierbij ben je wel vaak beperkt in waar je de camera plaatst. Heb je een vraag over welk camerasysteem ’t beste bij jou past? Neem contact met ons op!
 • Hoe worden de beelden van de bewakingscamera opgeslagen?
  Wil je dat de beelden lokaal (dus op een server die jij zelf beheert) worden opgeslagen, of zie je ze liever via de cloud en in een app terug? Bespreek de opties met onze adviseurs.

En verder…

(Draadloze) bewakingscamera’s en videodeurbellen sturen vaak notificaties naar je smartphone wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de deurbel gaat. Sommige systemen analyseren ook beelden om notificaties te sturen als er mensen, gezichten, dieren, voertuigen of zelfs pakketten in beeld zijn.

JD Secure tipt: Hikvision camera’s

Wil je de optimale bewakingscamera in huis of je bedrijf halen? JD Secure tipt jou dan de bewakingscamera’s van Hikvision. Van dome camera’s tot bullet camera’s en de speciale ColorVu modellen (waarmee je zowel overdag als ’s nachts kleurenbeeld hebt): Hikvision heeft ’t in huis. Er zijn diverse modellen. Interesse of advies nodig? Wij helpen je graag. Neem contact met ons op!

Een bewakingscamera kiezen: zo doe je dat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvraag

Bereken meteen uw kosten

START MIJN BEREKENING

0$

Bedankt voor uw offerte aanvraag, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

In welke categorie valt u?

Zakelijk

Particulier

Maak een keuze om verder te gaan

Welk type object?

Comercieel

Industrieel

Kantoor

Maak een keuze om verder te gaan

Hoeveel m2 perceel?

0-100 m2

100-300 m2

300-500 m2

>500m2

Maak een keuze om verder te gaan

Waar wenst u zicht op?

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Maak een keuze om verder te gaan

Uw beveiligingssysteem heeft u al vanaf:

Pakket prijs vanaf:

OmschrijvingInformatieKwantiteitPrijs
korting :
Totaal :