Demmersweg 36, 7556 BN, Hengelo

Veilig op vakantie: tips om je pand te beveiligen tegen inbraak

Veilig op vakantie: tips om je pand te beveiligen tegen inbraak

Als je op vakantie gaat, wil je volledig zorgeloos op pad. Even genieten van een weekendje (of langer) weg. Ook als je thuis of bij je bedrijf al het juiste beveiligingssysteem hebt, wil je er natuurlijk alles aan doen om inbraak en diefstal te voorkomen. Met deze tips om je woning/bedrijf te beveiligen tegen inbraak ga jij met een veilig gevoel van huis.

1) Zet niet op social media dat je afwezig bent

En dat kan best lastig zijn, want als je op dat parelwitte strand zit dan wil je dat het liefst aan iedereen tonen. Maar doe het niet! Echt niet. Je kunt deze foto’s en video’s beter bewaren voor als je weer terug bent van vakantie.

2) Laat je pand er bewoond uitzien

Ook al ben je niet aanwezig: je kunt je woning/bedrijf er wél bewoond uit laten zien door simpelweg al lampen aan te laten. Met slimme verlichting of een timer is dit gemakkelijk te timen. Kies bijvoorbeeld om de verlichting in de hal en op de hoofdslaapkamer in de avond aan te laten gaan. Heb je geen slimme verlichting of timer, dan kun je er ook voor kiezen om je lampen continu te laten branden. Een andere truc om je pand er bewoond uit te laten zien is om (in huis) wat was te laten hangen of wat vaat op het aanrecht te laten staan. Ook zou je de radio aan kunnen laten voor wat geluid in huis.

3) Plaats (buiten)verlichting rondom je woning/bedrijfspand

Maak het licht! Plaats voldoende (buiten)verlichting rondom je woning of bedrijf. Werk met timers en zorg dat het altijd verlicht is tussen zonsondergang en zonsopgang. Dat schrikt potentiële inbrekers af. Tuinverlichting en verlichting rondom je pand staat niet alleen mooi, het is dus ook functioneel. Je kunt naast vaste verlichting ook werken met sensorlampen: lampen die aangaan wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

4) Maak het ze niet gemakkelijk

Inbrekers zoeken vaak de weg van de minste weerstand, dus maak het ze niet gemakkelijk. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld geen ladders in je tuin hebt. Zo voorkom je namelijk dat ze met jouw ladder op de eerste verdieping terecht kunnen komen. Denk ook aan (vuil)containers, tuinmeubilair en andere opstapjes die eventueel gebruikt kunnen worden om tot de eerste etage te komen.

5) Maak gebruik van een goed camerasysteem

Een camerasysteem rondom je woning/bedrijf is onmisbaar voor een goede beveiliging. Hiermee signaleer je snel (verdachte) activitei. Plus met een goed systeem kun je vanaf iedere plek ter wereld live meekijken via je smartphone of je computer. Wil je je woning/bedrijfspand laten beveiligen met een camerasysteem? Onze beveiligingsadviseurs komen graag bij je op locatie om je te helpen met de camerabeveiliging. En niet onbelangrijk: ook ’s nachts zijn de beelden van de hoogste kwaliteit! Neem contact met ons op voor een afspraak.

Nog meer tips tegen inbraak

  • Leg sleutels uit het zicht. Laat ze dus ook niet aan de binnenkant van het slot zitten.
  • Over sleutels gesproken: hang geen adreslabel of huisnummer aan je sleutelbos.
  • Maak een WhatsApp-groep aan met de buurt, zodat je snel onderling contact hebt bij (verdachte) activiteiten.
  • Bij een woning: vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
  • Zorg dat er geen post in de brievenbus of op de mat blijft liggen.

Voorkomen is beter dan genezen. Met deze tips tegen inbraak en natuurlijk een goed alarmsysteem en/of camerasysteem kun jij met een veilig gevoel op vakantie! Heb je een beveiligingsvraagstuk? Neem contact met ons op!

Veilig op vakantie: tips om je woning/bedrijf te beveiligen tegen inbraak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvraag

Bereken meteen uw kosten

START MIJN BEREKENING

0$

Bedankt voor uw offerte aanvraag, we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

In welke categorie valt u?

Zakelijk

Particulier

Maak een keuze om verder te gaan

Welk type object?

Comercieel

Industrieel

Kantoor

Maak een keuze om verder te gaan

Hoeveel m2 perceel?

0-100 m2

100-300 m2

300-500 m2

>500m2

Maak een keuze om verder te gaan

Waar wenst u zicht op?

Begane grond

1e verdieping

2e verdieping

Maak een keuze om verder te gaan

Uw beveiligingssysteem heeft u al vanaf:

Pakket prijs vanaf:

OmschrijvingInformatieKwantiteitPrijs
korting :
Totaal :